kjuuti

Home / #johtaminen / Ensimmäisen seuraajan tärkeys

Ensimmäisen seuraajan tärkeys

     

Tuli takatalvi keskellä helmikuuta. Tieliikennelaitos varoittaa kovasti autoilijoita liukkaudesta ja ruuhkan vaaroista. Erityisesti pääväylille se aiheuttaa heti normaalia enemmän jonomuodostelmia.

Vanha sanonta väittää, että itse asiassa jonon muodostaa aina toisena oleva. Tämä sopii hyvin aasinsillaksi uuden blogini ensimmäiseksi kirjoitukseksi.

Tästä se alkaa. Tervetuloa kyytiin!

kjuuti

Mitä johtaminen on?

 

Olen itse käyttänyt syvällisemmissä teoriakeskusteluissa seuraavaa määritelmää: johtaminen on rooli, joka edesauttaa tavoitteellista toimintaa ja jossa vaikutetaan toisten käyttäytymiseen, organisoitumiseen, asemaan ja viestintään. Johtaminen on siis esimerkiksi prosessin, toiminnan, käyttäytymisen, ennakkoluulon tai vaikkapa uskomuksen muuttamista ja siihen vaikuttamista.

Muutosjohtamisessa tämä vaikuttaminen erityisesti korostuu, kuinka varmistaa haluttu muutos? Autojen jonoteorian mukaan muutoksen aiheuttaa johtajasta seuraava henkilö. Ensimmäinen seuraaja.
Johtamista on mahdoton toteuttaa, jos seuraajia ei ole! #johtaminen Klikkaa ja Twiittaa

Nämä ensimmäiset seuraajat, useimmiten myös muutosagenteiksi kastetut henkilöt toimvat johtamisen kulmakivinä. Ilman seuraajia johtajaa voisi kuvailla yksinäiseksi ristiretkeläiseksi tylsine taisteluvälineineen ja viesteineen.

Johtajan ensimmäisten seuraajien tärkeyden oivaltaminen auttaa koko muutosjohtamisen ymmärtämistä. Nämä ensimmäiset seuraajat muuttavat yksinäisen johtajan oudot ajatukset hyväksyttäviksi. Samalla ne luovat kriittisen massan muutoksen toteuttamiseksi.

Musiikkialalla ja hieman myös johtamispiireissä vaikuttanut Derek Sivers on julkaissut Youtubessa tähän aiheeseen täydellisesti soveltuvan videon (jos video ei toimi, klikkaa videoon tästä):

 

 

Olen itse uuden blogini kanssa kuin tuo yksinäinen tanssija. Tilaa blogi sähköpostiisi ja hyppää kyytiin!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

>> <<